Venetië

Na een weekje Milaan zijn we naar Venetië gegaan. En wauw, wat is Venetië prachtig! We hadden een hotel geboekt net buiten Venetië, we zaten in Venetië Mestre, vlakbij het station, waardoor we zo met de trein of bus naar Venetië zelf konden gaan. Daar deed je ongeveer 5 a 10min over. De eerste paar dagen gingen we met de bus, wat steeds echt propje vol zat! Het was ook immers hoogseizoen toen we er waren. Later namen we eens de trein, wat een stuk rustiger en zelfs goedkoper was. Dat is wat ik jullie dus ook aanraad, met de trein gaan.

Ook in Venetië is er veel te zien, zo heb je de Rialtobrug, het is een brug die over de Canal Grande gaat, de levensader van Venetië en het is overigens de oudste en bekendste brug van  de vier bruggen die over het Canal Grande gaan. Ook heb je het San Marco plein, waar je de ingang hebt van het Dogepaleis en de San Marco, de kathedraal van Venetië.

Als je hier bent, loop je ontzettend veel, er zijn hier enorm veel bruggetjes, trappen en steegjes. Je kunt hier ook gemakkelijk verdwalen, wat ons ook een paar keer is overkomen. De steegjes lijken zoveel op elkaar, dat je zelfs met een kaart of google-maps kunt verdwalen. Zo zie en loop je natuurlijk wel veel! Zorg dan ook voor goede loop schoenen, of als je liever voor slippers en sandalen gaat, like me… is het wel fijn als ze ook goed zitten!

Ook hier heb je van enorm leuke boetiekjes, tot aan designer en reguliere winkels te vinden. Je hebt hier veel winkels met leren tassen voor een spot prijs! Daarnaast vindt je hier veel sieraden en accessoires van Murano glas, wat van het eiland Murano komt. Ook die kun je bezoeken.

Burano

Aan de andere kant van het San Marco plein heb je de boten staan waar je naar andere plekken kunt. Zo zijn we een dagje weg geweest naar het eilandje Burano en dat voor €7,50 per persoon. Dit was zo’n anderhalf uur tot twee uur varen, maar dat was het zeker waard! Wat een mooi, gekleurd en een rustgevend eilandje is het. Elk huis in Burano heeft een ander kleur en dat maakt het zo ontzettend leuk en bijzonder.

Als je even wilt ontsnappen van alle drukte in Venetië, raad ik je echt aan om een dagje Burano te gaan! Ondanks dat het eiland ook veel toeristen aantrekt, is het hier alsnog zo veel rustiger. Burano zelf heeft niet echt bezienswaardigheden, het is erg leuk om hier te geweest te zijn, foto’s te maken en lekker rond dwalen. Ook heb je hier verschillende restaurants en of cafe’s waar je even in de zon kunt genieten van een heerlijk Italiaans gerecht of een lekker ijsje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *