Een dagje Bergamo

Vanuit Milaan kun je gemakkelijk andere plekjes bezoeken. Dat deden we, we kochten een treinkaartje naar Bergamo, een retour kost €11,-. We zaten ongeveer een uur in de trein. Bergamo is een mooie, authentieke en een gezellige stad. Het centrum is niet zo groot als dat het in Milaan is, maar het is toch net even wat anders. Ook is het er een stuk rustiger. Vanaf het station is het lopend naar het centrum makkelijk te doen.

 

De mensen zijn hier vriendelijk en de sfeer is aangenaam. Je kunt overal wel ergens een drankje doen of wat eten. Ook zijn hier vele boetiekjes dicht tussen 15:00u en 19:00u. Maar de reguliere winkels, cafe’s en of restaurants zijn vaak wel tussen de middag geopend.

Wij hadden tussen de middag gegeten bij; Biif grill & pizza. We hadden heerlijke pizza’s!
Eind van de middag namen we een streekspecialiteit polenta e osei die in elke etalage of vitrine aanwezig is! Het is een gebakje met een dun laagje marsepein, besuikerd en boven op zit een vogeltje van chocolade.

Je kunt met de funicolare (een kabelbaantje) uit 1887, van beneden helemaal naar boven Bergamo gaan en daar kom je zoals ze zeggen ‘terug in de tijd’. Je kunt ook te voet naar boven lopen! Binnen de vier oude stadsmuren kun je dus even terug gaan in de tijd en de stad verkennen. Helaas heb ik dit zelf niet gedaan, maar als ik weer eens naar het noorden ga van Italië, ga ik hier zeker heen.

Tagged ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *