Milano – Chi ben comincia é a metá dell’opra

Chi ben comincia é a metá dell’opra wat letterlijk betekent: ‘wie goed begint, is al op de helft van het werk.’ Waar ik mijn nieuwe blogpost mee wil beginnen, in de hoop dat jullie hier veel van Milaan mee zullen krijgen en of hier tips uit kunnen halen voor als je zelf van plan bent heen te gaan!

Als je Milaan hoort dan denk je natuurlijk meteen aan mode en flink shoppen. Nou om jullie een bevestiging te geven, dit is ook werkelijk zo! Om te beginnen heb je de Quadrilatero della Moda wat letterlijk betekent; vierhoek van de mode. Hier vindt je alleen designer winkels. Het is overdekt en een heel mooi gebouw, zeker een kijkje nemen waard.

Naast dit mooie gebouw kom je op de grote domplein waar je de Duomo kunt bezichtigen. Dit is één van de grootste rooms-katholieken kathedralen van de wereld. Het is echt een meesterwerk en in Gothic stijl gebouwd. Ik zelf ben er niet binnen geweest, meer omdat de rijen altijd zo lang zijn en ik meer van Milaan wilde zien.

Je hebt Corso Venezia Milano, dit is een straat van zo’n kilometer lang. Hier vind je vele statige gebouwen met verschillende architectuurstijlen, ook heb je hier luxe winkels te vinden. Het begint bij Piazza San Babila en het eindigt bij Porta Venezia.

Als je al met al rond loopt kom je vanzelf door straten en steegjes met boetiekjes en vele winkels, die betaalbaar zijn maar ook wat duurdere winkels. Het is één groot mengelmoes. Dit maakt het winkelen wel erg leuk! Althans het kijken naar de etalages kan al erg leuk zijn.
Als je op internet zoekt naar overdekte winkelcentrums in Milaan, kom je er als het goed is wel een paar tegen, ik ben hier zelf niet geweest maar ze schijnen erg groot te zijn, waar je ook wel een dagje zoet bent.

Wat ook erg leuk is, een wijkje buiten het centrum van Milaan, Navigli. Je hebt er grachten en het is één van de leukste en gezelligste wijken in Milaan. Ook hier vind je winkels, voornamelijk boetiekjes, veel eetcafe’s en restaurants waar je langs het water kunt zitten eten of wat kunt gaan drinken. Op zaterdag heb je hier en een stukje verder op van de grachten een markt. Op de laatste zondag van de maand is hier een hele grote markt, met zowel antieke spullen, vintage merk kleding/spullen tot aan groentes, fruit, kleding en noem maar op..

Het vervoer in Milaan is enorm! In het centrum heb je fietstaxi’s er zijn trams en metro’s aanwezig. Ook heb je treinen en een city tour bus en kun je met een gewone bus door de stad of naar andere steden reizen. Het centraal station van Milaan is erg groot, ik keek mijn ogen uit toen ik het voor het eerst zag. Je hebt er heel veel winkels, een supermarkt, eetcafe’s, ijssalons en natuurlijk ruimte voor de metro’s en treinen. Als je een dagje weg wilt, kun je gerust met de trein of metro ergens heen gaan. De prijzen vallen best mee! Voor de metro betaal je voor een dagkaartje rond de €4,50-. Voor het reizen met de trein verschillen de prijzen.

Het eten in Milaan is heerlijk! Zoals overal wel in Italië. Wij zijn naar eetcafe’s en restaurants geweest waar veel mensen op af komen. Als de sfeer en hygiene goed is, geeft dit mij vaak al een goed gevoel. Ik vind open keukens altijd belangrijk. Er zullen altijd restaurants zijn waar je te veel betalen moet voor dat beetje eten of eten dat niet zo lekker smaakt. Het geeft vaak een goed teken als het ergens al wel vol is!

Het water uit de kraan is helaas geen drink water, dus je zult flesjes water moeten kopen.  Je kunt een flesje water gelukkig bijna overal wel krijgen! In een supermarkt heb je al gauw zes flesjes voor €1,50 en voor één flesje bij een kraampje, ijssalon of elders betaal je rond de €1,20. Haal een pak flesjes bij de supermarkt en zet de flesjes lekker in de koelkast! Dit scheelt eventueel geld. Ook heb je bij sommige parken of pleinen een waterpomp of fonteintje waar wel drinkwater uit komt. Dit is super handig voor als er geen winkel in de buurt is! Het water wat er uit komt is lekker koud ook! Sowieso kun je bij de supermarkt lekkere dingen halen voor zowel in het hotel als onderweg dat je kunt op eten.

Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben, als jullie toch nog vragen hebben. Stel ze gerust hieronder!

Xx
Anissa

Tagged , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *